top of page
Ara
Ercan Hukuk & Danışmanlık

4 Aylık Eğitim Maratonunun Sonu

Tekirdağ merkezli Ercan Hukuk & Danışmanlık'ın yöneticisi Avukat Damla Nur Ercan, hukuk alanındaki bilgi ve uzmanlığını genişletmek adına Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında Ankara'da düzenlenen Sivil Toplum Geliştime Merkezi tarafından sunulan eğitimleri başarıyla tamamlamıştır. Bu yoğun dört aylık süreç boyunca katıldığı eğitimlerle, toplumsal sorunlara yönelik daha derin bir anlayış geliştiren Avukat Damla Nur Ercan, hukuki bakış açısını genişleterek gelecekteki projelerine daha güçlü bir perspektif getirmiştir.

Bu kapsamlı eğitimlerin konu başlıkları ve içerikleri aşağıdaki gibidir:

  • Sürdürülebilir Kalkınma ve Küresel Amaçlar: Büyüme temelli kalkınmanın eleştirisi, insani kalkınma, sosyal refah, çevresel sürdürülebilirlik gibi kavramların gelişimi ve sürdürülebilir kalkınma amaçları.

  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ana Akımlaştırma: Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, toplumsal cinsiyetin diğer toplumsal eşitsizliklerle kesişimi, projelerde eşitliği hayata geçirme adımları.

  • Çocuk Hakları ve Ana Akımlaştırma: Çocuk hakları yaklaşımı, tarihsel süreç ve felsefesi, çocukların katılım hakkı gibi konulardaki güncel tartışmalar.

  • Mülteci Hakları ve Ana Akımlaştırma: Göç ve kalkınma bağlamında mültecilerin eklemlenmesi, mülteci haklarının ana akımlaştırılması ve temsili.

Avukat Damla Nur Ercan'ın bu kapsamlı eğitim yolculuğu, Sivil Toplum Geliştime Merkezi'nin önemli katkılarıyla gerçekleşmiştir. Bu eğitimler, hukuk ve toplumsal fayda arasındaki köprüyü güçlendirerek, daha adil ve sürdürülebilir bir toplumun inşasına katkıda bulunmaktadır.



28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page