top of page
Ara
Ercan Hukuk & Danışmanlık

Ayşenur için Adalet Yürüyüşü

Şarköy'de imam nikahlı eşi tarafından katledilen Ayşenur AKKURT için adalet yürüyüşüne baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zeynep Hazal TAŞ FAZLI, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Av. Damla Nur ERCAN, Disiplin Kurulu Üyesi Av. Uğur YÜKSEL, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyeleri Av. Cansen GÜRSOY PAKARDA ve Stj. Av. Buse MUTLUTÜRK baromuzu temsilen katıldılar.


Basın açıklaması moderatörlüğünü Stj. Av. Buse MUTLUTÜRK yaparken Baromuz adına basın açıklamasını Av. Damla Nur ERCAN okudu.


Ayşenur AKKURT'un dosyasının yargılamasında ilk celse Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 27/10/2023 günü saat 10.00'da görülecek.


BASIN AÇIKLAMASI METNİ:


"Saygıdeğer Katılımcılar, Basın Mensupları, Toplumun Değerli Bireyleri,


Bugün, kalbimiz buruk, bir tarafımız eksik bir şekilde karşınızdayız. Bugün burada bir kaybı anıyoruz. Bu yılın başında Ayşenur AKKURT Şarköy'de imam nikahlı eşi tarafından boğazından ve yüzünden defalarca şişlenerek vahşice katledildi.

Ayşenur'un katli, kadına yönelik erkek şiddeti sorununun ne kadar acil ve önemli olduğunu bir kez daha yüzümüze tüm gerçekliğiyle çarptı.


Kadına yönelik erkek şiddeti, sadece bireysel bir sorun ya da bir kadın sorunu olmanın ötesinde herkesi ilgilendiren toplumsal bir sorundur. Bu sorunu çözmek için ise hepimize düşen sorumluluklar bulunmaktadır.


Biz Tekirdağ Barosu olarak, Ayşenur Akkurt'un ve tüm kadınların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz.

Bu trajediyi unutmamalıyız ve bir daha tekrarlanmasını önlemek için birlikte hareket etmek zorundayız.


Bugün burada kadının yaşam hakkına el sürülmemesi için hep birlikte yan yana duruyoruz. Tekirdağ Barosu olarak 27 Ekim 2023 tarihinde Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk celsede Ayşenur Akkurt'un anısına, adaletin yerine getirilmesi ve toplumumuzun daha güvenli ve adil bir yer olması için hazır bulunacağımızı kamuoyuna bildirir, erkek adalet değil gerçek adalet sağlanıncaya dek var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz.


Teşekkür ederiz."



8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page